Lekkere warme cake, gebaseerd op de Indische kwee pisang. Maar ook lekker afgekoeld of ter vervanging van kokosbrood op je brood! Schil de appels en kook ze even zacht. Goed afgieten. Pas op voor te veel kookvocht. Doe de blauwe bessen en de warme appels in een kom en stamp ze fijn…
Lekker nagerecht maar ook afgekoeld of op brood, in plaats van kokosbrood.
Keuken: Aziatisch
Moment: Diner, nagerecht
Gerecht: Gebak
Aantal personen: Geschikt voor 10 personen
Energiewaarde: 56 kcal per persoon
Ingrediënten
1 stuks kippenei rauw
300 gram elstar appels
30 gram bloem
150 gram blauwe bessen
125 gram banaan
100 ml kokosmelk light (ah)
Bereidingswijze
Lekkere warme cake, gebaseerd op de Indische kwee pisang.
Maar ook lekker afgekoeld of ter vervanging van kokosbrood op je brood!
1. Schil de appels en kook ze even zacht. Goed afgieten. Pas op voor te veel kookvocht.
2. Doe de blauwe bessen en de warme appels in een kom en stamp ze fijn. Druk er vervolgens een banaan doorheen met een vork.
3. Meng het bloem, het ei en de kokosmelk. En mix vervolgens het fruit mengsel er doorheen. Het moet een luchtig beslag worden.
4. Giet het geheel in een boterkoek vorm en zet het in de oven. Plus minus 45 minuten op 200 graden. Wel in de gaten houden want door het vocht van het fruit is er soms een langere baktijd nodig!
De warme cake is een beetje zacht en je moet het dus voorzichtig uitscheppen. Je kunt het ook laten afkoelen eerst. Erg lekker en gezond nagerecht of als tussendoortje. Dunne plaatjes zijn ook lekker op brood of met wat vanilleyoghurt.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.