7 tips voor succesvol afvallen

0
1395
Afvallen

Afvallen, veel mensen proberen het, maar lang niet iedereen weet dit tot een succesvol einde te brengen. Om succesvol af te vallen moet je de manier waarop je leeft en over je eten denkt veranderen. Hierbij kunnen deze zeven tips je goed helpen. Deze tips helpen je om gezonde keuzes in voeding te maken, je eetgedrag vorm te geven, prioriteiten te veranderen en steun te bieden.

1. Juist denken

Houd afstand van gedachtegangen die niet werken. Deze gedachten hebben de kracht om je te belemmeren verschillende keuzes te maken en nieuw gedrag te ontwikkelen. Vaak dagen we deze negatieve ideeën niet uit en nemen ze direct voor waar aan. Als iets niet voor je werkt, moet je proberen dit te vervangen door gedachten die wel werken.

 2. Verbeter je gevoelens

Overwin emotioneel eten door ongepaste reacties op stress onder controle te krijgen. Los je problemen op en zie ze onder ogen. Sluit emotionele gebeurtenissen af en kies om op een nieuwe manier met je emoties om te gaan.

3. Creëer een omgeving waarin je niet kan falen

Richt je omgeving zo in dat het niet kan mislukken. Haal verleidingen weg en pas je dagplanning aan zodat je niet te veel kan gaan eten.

 4. Wees de baas over eten en impulsief eten

De reden dat je de slechte dingen in je leven niet veranderd hebt, is omdat je er iets uithaalt. Je vindt er bijvoorbeeld troost of een goed gevoel. Bepaal deze en vervang dit slechte gedrag door gezond gedrag.

5. Kies de juiste voeding

Om af te vallen moet je voedsel kiezen die de goede beheersing van je eetgedrag stimuleren.

 6. Sport

Stel prioriteiten en beweeg regelmatig. Het is belangrijk dat je bijna dagelijks beweging krijgt. Dit kan lopen, yoga, een sport of gewichtheffen zijn. Het verbrandt niet alleen calorieën, maar verandert ook je zelfbeeld.

7. Steun

Omring jezelf met mensen die je steunen en die achter je staan. Zij kunnen je helpen om je doelen te behalen.