Ben jij een optimist?

0
1265
succes

Is jouw glas halfvol of halfleeg? Zie jij alles altijd positief in of neig je meer naar het negatieve en zie je overal beren op de weg? De meeste mensen zijn als optimist of als pessimist geboren. Het is een persoonlijkheidskenmerk en is voor een gedeelte erfelijk bepaald.

Optimist

Toch is het mogelijk om invloed op je gedachtegang uit te oefenen. Je kan je optimisme versterken en de zonnige kant van dingen opzoeken. Als je pessimistisch ingesteld bent en veel dingen negatief te bekijken, kan je leren dingen zonniger in te zien. Door vaker positief te zijn, ontwikkel je meer positieve emoties. Hierdoor kan je beter met stress omgaan, krijg je meer vrienden en steun, ben je minder snel ziek, heb je meer creativiteit en leef je vaak langer. Genoeg redenen om een wat positievere kijk op het leven te krijgen toch?

Tips

Maar hoe pak je dit het beste aan? Hierbij een aantal tips om positiever in het leven te staan.:
-Begin door je niet langer zorgen te maken over dingen waar je toch geen invloed op kan uitoefenen. Dit is verspilde energie.
-Focus je daarom liever op de positieve dingen die je meemaakt en richt je op de mensen waar je blij van wordt. Van hen krijg je energie.
-Probeer af en toe ook eens iets nieuws en zorg dat je je niet door angst laat leiden.
-Klagen mag af en toe best, maar houd het kort en feitelijk.

Neem deze tips mee en schrijft daarnaast elke dag drie positieve dingen op. Hierdoor krijg je een positievere instelling en sta je stil bij de positieve dingen in je leven.