Aardbei beschermt tegen overgewicht

4
1017

Aardbeien en blauwe bessen verkleinen de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten Maastricht en Wageningen. Het onderzoek wijst uit dat de kleurstof in de vruchten, anthocyaan, ongezonde stoffen uit het lichaam wegvangt.

Aardbeien en blauwe bessen verkleinen de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteiten Maastricht en Wageningen.

Het onderzoek wijst uit dat de kleurstof in de vruchten, anthocyaan, ongezonde stoffen uit het lichaam wegvangt. Bovendien verlaagt anthocyaan het cholesterolgehalte en werkt de kleurstof als ontstekingsremmer.

Het is al langer bekend dat aardbeien een hoge voedingswaarde hebben. Ze bevatten veel vitamine C. De aardbei is een populaire en veel verkochte vrucht. Blauwe bessen zijn daarentegen minder populair in Nederland om ‘rauw’ te eten. Ze worden meestal verwerkt in sappen en jams.

Enkele jaren geleden toonde onderzoek aan dat frambozen zeer gezond zijn. Ze bevatten meer gezonde stoffen dan tomaten, kiwi’s of broccoli. De verkoop van frambozen is sindsdien aanzienlijk toegenomen.

Lees ook:
Vitamines en mineralen in zomerfruit
Verzorging: fruit op je huid

4 REACTIES