betere genen door een gezonder leven

1
673

Gezond leven zorgt niet alleen voor een gezonder lichaam, maar ook voor betere genen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’. Door gezonder leven veranderen je genen op zich niet, maar ze worden beter gebruikt door je lichaam. Schadelijke genen worden uitgezet en beschermende genen worden aangezet. Dit geeft nog een extra gezonde boost aan je lichaam.

Gezond leven zorgt niet alleen voor een gezonder lichaam, maar ook voor betere genen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.
Door gezonder leven veranderen je genen op zich niet, maar ze worden beter gebruikt door je lichaam. Schadelijke genen worden uitgezet en beschermende genen worden aangezet. Dit geeft nog een extra gezonde boost aan je lichaam.

In deze studie werden dertig mannen gevolgd die aan milde vorm van prostaatkanker leden. Ze hadden allemaal uit eigen beweging er voor gekozen om geen traditionele behandeling als een operatie of hormoontherapie te volgen.
Binnen drie maanden hebben de mannen hun levenstijl volledig omgegooid. Ze gingen veel groente, fruit, volkoren granen, peulvruchten en sojaproducten eten. Bovendien gingen ze elke dag een half uurtje matig sporten en een half uurtje mediteren of op andere manieren stress verlichten.

Zoals verwacht, daalde hun bloeddruk en vielen ze af. Maar er bleken ook genetische veranderingen aan de gang te zijn. Ongeveer 500 verschillende genen pasten zich aan de nieuwe gewoonten van de mannen aan.
Genen die ziektes voorkomen werden aangezet en genen die ziektes, zoals prostaatkanker, kunnen aansporen werden uitgezet. Hoofdonderzoeker Dr. Ornish vindt dan ook dat ‘iets in je genen zit’ niet langer altijd een geldig excuus kan zijn.

Bron: gezondheidsnet.nl

1 REACTIE