Borstvoeding invloed op groei baby

0
614
postnatale depressie

 

Baby’s met borstvoeding groeien de eerste levensmaanden iets trager dan baby’s die flesvoeding krijgen. Toch is dit verschil na twee tot drie jaar volledig verdwenen, dat verklaren wetenschappers Mathieu Roelants en Roland Hauspie.

Ondanks de tragere groei in de eerste maanden, blijft het geven van borstvoeding beter dan flesvoeding meldden de wetenschappers. Ouders moeten vooral niet bang worden door de trage groei van hun kind in de eerste levensmaanden.

Roelants en Hauspie onderzochten drieduizend kinderen in de leeftijd van nul tot drie jaar. Lengteverschillen die bij de kinderen zijn waargenomen komen volgens de wetenschappers vooral door het herkomstland van de ouders. Vlaamse jongeren zijn ongeveer twee tot drie centimeter groter dan jongeren uit Groot-Brittannië. Maar ze zijn gemiddeld twee tot vier centimeter kleiner dan hun leeftijdgenoten uit ons land.

Met de uitslag van het onderzoek zijn de wetenschappers van mening dat de groeicurve van de wereldgezondheidsdienst WHO te algemeen is.

Lees ook onderstaande artikelen over borstvoeding:

Is borstvoeding gezond?
Baby met koemelkallergie

Energietips

Bron: Ad.nl