Detoxen in januari is zinloos

0
784

Detoxen in januari heeft weinig zin. Dat zegt de The British Liver Trust. Volgens de organisatie is het zinloos om in januari, na alle alcohol van de feestdagen, een maand geen alcohol te drinken of te detoxen. Wanneer je je lever gezond wilt houden kun je beter het hele jaar een paar dagen per week van de alcohol af blijven.

Detoxen in januari heeft weinig zin. Dat zegt de The British Liver Trust.

Volgens de organisatie is het zinloos om in januari, na alle alcohol van de feestdagen, een maand geen alcohol te drinken of te detoxen. Wanneer je je lever gezond wilt houden kun je beter het hele jaar een paar dagen per week van de alcohol af blijven.

Deskundigen zijn het erover eens dat een korte periode volledige onthouding van alcohol de gezondheid van de lever niet zal verbeteren. ‘Mensen denken dat ze hun gezondheid deugd doen met een leverdetox in januari. Ze zijn overtuigd dat ze hun lever ontgiften na de feestdagen. Ontgiften kan leiden tot een onterecht gevoel van veiligheid en voedt het idee dat je je lever zoveel als je wilt kan misbruiken’, zegt Mark Wright van Southampton General Hospital.

Volgens Wright is in januari een maand detoxen net zo zinloos als het hele jaar rood staan en dit op te lossen door in januari een maand op brood te leven.

Lever gezond houden

Een deel van je gezondheid heb je zelf in de hand. Door gezond te leven, is de kans kleiner dat je ziek wordt of klachten krijgt. The British Liver Trust lanceert een campagne onder de naam ‘Love Your Liver’ om mensen te stimuleren hun lever gezond te houden.

Ze adviseren mensen om goed en gezond te eten en regelmatig te bewegen. Gezond eten, niet te veel eten en suikerhoudende dranken vermijden zal allemaal helpen om je leverfunctie te optimaliseren, laat The British Liver Trust weten.

Lees ook:

Citroensapkuur: lichaamsreiniging en afvallen

Alles over een darmspoeling (klysma)

Reinigen van lever