Lust je kind niets? Het zit in de genen

0
673

De reden dat sommige kinderen geen nieuwe gerechten lusten, heeft minder te maken met wat er op hun bord ligt, maar meer te maken met hun genen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de University of North Carolina.

De reden dat sommige kinderen geen nieuwe gerechten lusten,
heeft minder te maken met wat er op hun bord ligt, maar meer te maken met hun
genen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de University of North Carolina.

Voedselvoorkeur

De studie keek naar 66 koppels met een tweeling tussen de
vier en zeven jaar oud. Ze ontdekten dat iets niet lusten voor 72 procent
genetisch is bepaald. Eerder onderzoek met 8 tot 11-jarigen (78 procent) en
volwassenen (69 procent) toonde ook al aan dat genen een grote rol spelen bij
voedselvoorkeur.

Genetisch gevoelig

Hoofdonderzoeker Myles Faith
zegt: “In sommige opzichten is voedselneofobie of de afkeer van het uitproberen
van nieuwe voedingsmiddelen, vergelijkbaar met het temperament of de
persoonlijkheid van een kind”.

“Sommige
kinderen zijn genetisch gevoeliger dan anderen om nieuwe voedingsmiddelen te
vermijden. Echter betekent dat niet dat ze hun gedrag niet kunnen veranderen en niet minder kieskeurig kunnen worden”, vervolgt Faith.

Bron: artikel – Eurekalert.org