Moderne vrouw geen tijd om te koken

0
983

Aankleden binnen een kwartiertje, geen tijd voor beweging en koken. Vrouwen van nu leiden zo’n hectisch leven dat ze weinig tijd hebben voor zichzelf. Zo blijkt uit onderzoek van snoepgoedfabrikant Panda Licorice onder Britse vrouwen. Één op de tien vrouwen vindt de tijd om elke dag een avondmaaltijd klaar te maken.

Door de tijdsdruk verwaarlozen veel vrouwen hun gezondheid. Bijna de helft van de ondervraagden beweegt minder dan een half uur per week. Slechts één op de tien vrouwen heeft tijd om elke dag een avondmaaltijd te koken. Vier op de vijf vrouwen haalt regelmatig een kant en klaar maaltijd.

Bijna driekwart van de vrouwen zegt dolgraag meer tijd voor zichzelf te willen. Moderne vrouwen zouden zo druk zijn om werk en gezin te combineren dat ze maar twee uur tijd voor zichzelf in de week overhouden. Dat is minder dan twee procent van hun tijd. Maar liefst 28 procent van de vrouwen heeft zelfs maar één uur in de week of nog minder tijd voor zichzelf.

Dit is de Britse situatie maar die klinkt voor veel Nederlanders bekend in de oren. Wil je zo leven? Het klinkt negatief maar misschien vinden die vrouwen de rest van hun leven wel heel leuk. Dat neemt niet weg dat ik zou willen zeggen: neem lekker de tijd voor in elk geval twee maaltijden per dag. Kies daarvoor je favoriete maaltijdmomenten. Bijvoorbeeld het ontbijt en de avondmaaltijd. Je lunch mag dan wel wat sneller als dat beter uitkomt. Ook is het raadzaam toch een paar uurtjes voor jezelf in te plannen en iets leuks te doen.

Bron: Telegraaf Vrouw

Dit artikel is afkomstig van de redactie van Valtaf.nl.