Mannen mogen stoer en macho uitzien; de snor en baard zijn weer trendy

0
2453

Mannen mogen er weer mannelijk, stoer en macho uitzien. Dat betekent snor en baard weer trendy zijn. De korte baard is terug van weggeweest. Dit betekent in geen geval dat we de boel lekker mogen laten groeien.

De korte baard is trendy en perfect om snel van look te veranderen. Laat je baard ongeveer een week staan, en trim en scheer dan voor het gewenste model. Let ook op waar je het haar laat staan. Voor een trendy look is het beter om de wangen en de zone rond de mond vrij te laten, terwijl over de kaaklijn een donkere waas mag liggen. Het keurig geschoren sikje lijkt een beetje uit de mode. De snor zou weer in de mode moeten komen, maar de trend lijkt niet echt voet aan de grond te krijgen. Wat voor baard je ook kiest, zorg ervoor dat het model er strak en scherp inzit en dat je kapsel er strak en verzorgd uitziet, anders ben je alles behalve trendy.

Hoe houd je je korte baard in model?

Trim je baard en snor regelmatig en zorg ervoor, dat de lengte van de haren ongeveer gelijk is. Dat gaat het makkelijkst bij een grote spiegel met een draadloze, oplaadbare trimmer. Trim nooit natte haren, want die zijn langer dan droge en geven een vertekend beeld van het getrimde model. Kam de haren recht naar beneden en begin met trimmen vanuit het midden, waarna je naar de zijkanten toewerkt. Wanneer de haren op de juiste lengte zijn, kun je je snor en baard de juiste vorm geven met de precisie- of contourtrimmer.