Sporten terwijl je op de bus wacht

0
934

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Toch lukt het niet altijd om voldoende te bewegen. Zorgverzekeraar Agis heeft daar iets op bedacht en toverde tien tram- en bushaltes in Amsterdam om tot heuse fitnesstoestellen met ringen en klimrekken. De bedoeling is om mensen zo aan het bewegen te zetten.

Iedereen weet dat bewegen gezond is. Toch lukt het niet altijd om voldoende te bewegen. Zorgverzekeraar Agis heeft daar iets op bedacht en toverde tien tram- en bushaltes in Amsterdam om tot heuse fitnesstoestellen met ringen en klimrekken. De bedoeling is om mensen zo aan het bewegen te zetten. Slim, want terwijl je wacht op de bus of tram, kun je tegelijkertijd mooi nog even aan je conditie werken.

Utrecht

Ook in Utrecht werden reizigers door de zorgverzekeraar verrast. Op het Centraal Station bracht fitnessgoeroe Carlos Lens reizigers in beweging. Drie uur lang gaf hij nietsvermoedende reizigers leuke en actieve oefeningen van zo’n tien minuten. Agis wilde hiermee aangeven dat bewegen leuk is en dat het bovendien overal kan gebeuren.

Openbaar Vervoer

Zijn de bus- en tramhaltes bij jou niet voorzien van deze extraatjes? Geen nood. Sowieso pak je vaak al behoorlijk wat lichaamsbeweging mee als je reist met het Openbaar Vervoer. Wie fietst of loopt van en naar het station, haalt al snel de norm van dertig minuten bewegen per dag.