Testosteron maakt vrouwen vriendelijk

0
972

Vrouwen die extra testosteron krijgen toegediend, worden vriendelijker en socialer. Tenminste, dat beweren Zwitserse wetenschappers. Voor het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Zurich kregen in totaal zestig vrouwen de opdracht een bepaald bedrag te verdelen.

Vrouwen die extra testosteron krijgen toegediend, worden vriendelijker en socialer. Tenminste, dat beweren Zwitserse wetenschappers.

Voor het onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Zurich kregen in totaal zestig vrouwen de opdracht een bepaald bedrag te verdelen.

Eén persoon vertelde hoe het bedrag verdeeld moest worden en de ander keurde deze aanbieding goed of niet. Een ongelijke verdeling stond voor een agressief, asociaal gedrag. De vrouwen die het bedrag gelijk verdeelden waren juist eerlijk, sociaal en vrijgevig.

Een deel van de vrouwen kreeg een placebo. Aan de vrouwen werd niet verteld of ze testosteron of een placebo toegediend kregen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouwen met extra testosteron eerlijk en sociaal waren. Zij verdeelden het geld gelijk. De vrouwen die een niet werkende stof kregen toegediend waren minder vrijgevig. Zij verdeelden het geld zichtbaar oneerlijker.

Bron: Foxnews.com