Vrouwen vaak last van kniepijn

0
602

 

Vrouwen hebben vaak last van kniepijn. Pijn aan de knieën is vooral een veelgehoorde klacht bij vrouwen op middelbare leeftijd. Het gaat om verschillende soorten pijn met verschillende mogelijke oorzaken.

Uit een meer dan twaalf jaar durende studie blijkt dat tweederde (63%) van de vrouwen pijn aan de knieën heeft. Bij sommige vrouwen is deze pijn eenmalig, maar bij anderen aanhoudend of met tussenpozen gedurende een dergelijke periode.

De onderzoekers onderzochten twaalf jaar lang 1.000 vrouwen tussen de 44 en 57 jaar. Aan het einde van de studie waren er nog 489 deelnemers. De wetenschappers ontdekten dat vrouwen met een hogere BMI vaker incidentele pijn hadden. Vrouwen met artrose hadden meer last van aanhoudende pijn.

Uit de studie blijkt verder dat 44 procent van de vrouwen elke dag pijn ervaart. 23 procent van de vrouwen rapporteerden tijdens de laatste meting pijn aan de knieën op de meeste dagen van de laatste maand.

De resultaten laten volgens de wetenschappers een variatie aan kniepijnen zien.

Kniepijn
Kniepijn is zeer vervelend en een probleem dat vele oorzaken kan hebben. Het is van belang om een goede diagnose te stellen voor de oorzaak van je symptomen. Afhankelijk van de plek waar de kniepijn vandaan komt zijn er vele behandelingen nodig. Soms is een advies omtrent de belasting op de knie voldoende. Maar soms verminderen of verdwijnen de klachten na een bezoek aan de fysiotherapeut. In sommige gevallen is een knieoperatie noodzakelijk.

Lees ook:

Jaarlijks 630.000 enkelblessures bij sporters

Pijn aan de schouder: wat te doen?

Verstuike enkel