“Vuvuzela’s schadelijk voor de gezondheid”

1
703

Vuvuzela’s zouden schadelijk zijn voor de gezondheid. Het blaasinstrument kan gehoorschade aanrichten. Ze produceren namelijk een geluidsniveau van circa 130 decibel. Dit is hoger dan een scheidsrechtersfluitje en het geluidsvolume van een iPod.

Het iPodvolume is al enige tijd beperkt tot 90 decibel.

Een professor van de London School of Hygiene and Tropical Medicine zegt dat er door de Vuvuzela veel virussen de lucht in worden geblazen. De blaasinstrumenten kunnen zelfs voor een griepepidemie zorgen door de vele bacillen die vrijkomen. Daarnaast is het doorgeven van het blaasinstrument aan andere supporters ook niet gunstig voor de gezondheid.

Al eerder klaagden trainers over het lawaai van de Vuvuzela. De toeter zorgt voor veel irritaties op het veld en bij de televisiekijkers. Trainers kunnen hun instructies niet meer naar de spelers op het veld roepen door het enorme lawaai.

Voorlopig blijft de Vuvuzela gewoon toegestaan in de stadions. Vind jij dat de Vuvuzela verboden moet worden om de gezondheid te waarborgen?

Bron: Nu.nl

1 REACTIE

  1. Tja, aan de ene kant hoort dat ding dit keer erbij, maar ik persoonlijk vind dat het een verschrikkelijk geluid maakt! Moet er niet aan denken om het live te moeten aanhoren. Kan me goed voorstellen dat de spelers uiteindelijk ook niet echt vrolijk worden van het geluid. Dat ze virussen enzo. verspreiden vind ik nou wel weer ver gezocht. Als er 1 iemand met griep tussen de toeschouwers verblijft, wordt dat virus ook zo wel verspreid, daar zijn geen Vuvuzela’s voor nodig!