Wondercrème voor een strakke buik

0
1308

 

Mannen doen vaak hun uiterste best voor een strakke buik. Buikspieroefeningen om de spieren in je buik sterker te maken en niet te vet eten.

Maar dat is tegenwoordig voor veel mannen niet voldoende. Het smeren van crèmes voor een strakke buik en het ondergaan van een operatie is enorm in trek.

Het aantal mannen in de Verenigde Staten dat een buikwandcorrectie (abdominoplastiek) onderging is tussen 2000 en 2009 verdubbeld. Dat blijkt uit de statistieken van de American Society of Plastic Surgeons.

Voor de mannen die liever geen operatieve ingreep willen ondergaan zijn er steeds meer wondercrèmes op de markt verkrijgbaar. De crèmes beloven je buikspieren strakker en indrukwekkender te maken. Voorbeelden van crèmes zijn de Ab Rescue Sculpting Gel en de Abs in a Box kit. Ze bevatten cafeïne, een bestanddeel dat ook in anti-cellulitiscrèmes gebruikt wordt.

Volgens Dr. Macrene Alexiades-Armenakas, een dermatoloog in New York is het goed mogelijk dat de crèmes een zekere werkzaamheid hebben. ‘Dankzij de cafeïne lijkt de huid minder opgezwollen. Dr. Macrene Alexiades-Armenakas waarschuwt mannen geen hoge verwachtingen van dit soort producten te hebben. ‘Maar zelfs een verbetering van 10 procent zou voor sommige mensen al een verschil maken’, aldus de dermatoloog.

In 2009 werd een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat cafeïne de huid daadwerkelijk verstevigd, maar dat de producten alleen effectief zijn als je lange tijd elke dag de crème op je lichaam smeert. Over het algemeen zal het vier tot vijf weken duren voordat je verschil ziet.

Volgens Jamie Kern Lima van It Cosmetics zijn de crèmes een geweldig alternatief voor plastische chirurgie of andere gekke dingen.