Zoenen mag als je verkouden bent

6
1705
verkoudheid

Zoenen en verkoudheid: Vaak kiezen mensen ervoor om een ander niet te zoenen om te voorkomen dat de ander ook verkouden, of ziek wordt. Dit is nu niet meer nodig. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat verkoudheidsvirussen namelijk zelden via een zoen worden overgebracht.

‘Nee, ik zoen niet, ik ben verkouden‘. Vaak kiezen mensen ervoor om een ander niet te zoenen om te voorkomen dat de ander ook verkouden, of ziek wordt. Dit is nu niet meer nodig. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat verkoudheidsvirussen namelijk zelden via een zoen worden overgebracht.

Hoe wordt een verkoudheid dan wel vaak overgedragen?
Wat veel mensen niet weten is dat elkaar een hand geven juist de manier is om virussen over te brengen. Zeker als daarna met dezelfde hand de neus of mond wordt aangeraakt.

6 REACTIES

  1. Dat is niet waar wij hebben ook een onderzoek gedaan en het blijkt dat je van een zoen of tongzoen wel ziek word. Je kunt er pfeiffer van krijgen als je dat niet wilt ga je niet tongen of zoenen als iemand ziek of verkouden is. Dit is uitgekomen van een onderzoek.