Relaxte feestdagen

0
1558
feestdagen

December is vaak een stressvolle maand. De feestdagen staan voor de deur, de kerstboom moet opgetuigd worden, het kerstdiner voorbereid en er moet champagne en vuurwerk in huis worden gehaald voor Oud&Nieuw. Hoe kan je deze stress het beste aangaan en zo relaxt mogelijk december doorkomen?

Feestdagen

Het belangrijkste is dat je realiseert dat het niet perfect hoeft te zijn. Je hoeft niet perfect gekleed te zijn, je huis hoeft niet volgens de laatste trends versierd te zijn en het kerstdiner hoeft geen culinair hoogstandje te zijn. Belangrijker is dat het om de mensen gaat. Kerst is zonder kerstversiering, kerststol en sfeervolle verlichting te vieren. Het zijn de mensen die het echte kerstgevoel brengen. Zonder deze mensen mis je vaak het echte kerstgevoel. Richt daarom je aandacht op de mensen om je heen.

Eten en drinken hoort bij kerst, maar het is niet verplicht om jezelf helemaal vol te stoppen. Serveer daarom ook gezonde gerechten en eet wat lichter. Laat de lekkernijen deels aan da kant staan en begin niet te vroeg op de dag met het drinken van alcohol. Door met deze tips bewust te eten, voorkom je dat je jezelf volpropt en kilo’s aankomt tijdens de feestdagen.

Geniet van het moment en laat het gevoel dat het verplicht gezellig moet zijn achter je. Heb geen verwachtingen van de dag zelf en houd je aandacht in het moment. Geniet van de dingen zoals ze komen en beleef zo een magisch kerstfeest. Geniet van je familie en vrienden en maakt het voor jezelf niet te moeilijk.

Lees ook:
5 tips voor plezierige feestdagen