tips voor het scrubben van je gezicht

10
32300

Je gezicht staat dagelijks bloot aan vervuiling en schadelijk zonlicht. Het aanbrengen van make up en stress heeft ook geen positief effect op je huid. Het is daarom verstandig je huidcellen te vernieuwen door te scrubben. Scrubben heeft ook een positieve werking op de doorbloeding van je huid en kan helpen tegen puistjes. Let wel op dat je dit niet te vaak doet en er rekening mee houdt dat je niet overal op je gezicht kan scrubben. Voor het beste resultaat is het verstandig speciale scrub crème voor je gezicht te kopen.

Healthylives geeft je een aantal belangrijke tips bij het scubben van je gezicht:

 • Maak je gezicht eerst goed nat met een washandje;
 • Breng de crème met ronddraaiende bewegingen op je gezicht, gebruik hiervoor je wijs en middelvinger;
 • Werk van beneden naar boven, begin dus vanuit je hals;
 • Scrub je gehele gezicht behalve de huid rondom je ogen en je lippen;
 • Spoel je gezicht af met lauwwarm water;
 • Droog je gezicht af met een zachte handdoek, liever deppen dan schuren;
 • Breng een gezichtscrème op (dag- of nachtcrème) .

Het is belangrijk om rustig te scrubben, schuren kan namelijk leiden tot beschadiging van de huid. De frequentie van het scrubben moet je afstemmen op je huidtype. Bij een droge huid moet de frequentie een stuk lager liggen (2x per maand) dan bij een vette huid (wekelijks).

Lees ook:

Reinigen van de huid
Verzorging: fruit op je huid

10 REACTIES

 1. de 1 zegt niet te veel scrubben de ander wel bij puistjes,waaaaarom zeggen jullie dus wel….de ander zegt:”teveel scrubben dat dat de talgproductie weer juist stimuleert….NU WEET IK HET NIET MEER(IK WEET WEL,DAT IK GEK WORD VAN DE PUISTJES,ALLEEN MAAR DOOR DIE HORMONEN!!!)

 2. @ Jolanda

  Als je last hebt van puistjes, kan het geen kwaad om te scrubben, alleen moet je uitkijken dat je je puistjes niet kapot maakt, dat veroorzaakt dan weer littekens. Ik zou in geval van acne 1 keer in de 2 weken scrubben en je acne behandelen met Benzoyl Peroxide Hydrogel 10% dit kun je kopen bij de apotheek zonder recept. Daarnaast zou je het boekje ‘Acne, zo kom je er van af’ van Drs. Egbert Klaassen kunnen aanschaffen. Meneer Klaassen is een gespecialiseerd arts op het gebied van Acne, en in dit boekje vind je alle Do’s en Don’t’s op het gebied van Acne. Daarnaast zou je ook een combinatie van Yasmin en een kwart pil Androcur 10 kunnen gebruiken. In het begin zal je Acne er weer iets erger van worden, doordat het een hormoonschommeling teweeg brengt, maar als je het een tijdje slikt, zul je absoluut grote verbetering merken. Dit moet je uiteraard voorgeschreven krijgen door je huisarts. Succes ermee!

  Groetjes, Hester

  p.s. En natuurlijk van je acne afblijven! Je kan zo nu en dan naar een schoonheidsspecialiste gaan om het een en ander hygienisch en professioneel te laten verwijderen.

 3. Scrubben zou ik niet doen Jolanda, want als je acne hebt beschadig je makkelijk je huid. Je moet je huid juist deppen met lauw water. Niet met heet water want dat werkt als extra prikkel voor de talgkliertjes. Ik heb dit allemaal uit een erg gaaf boek waaraan ik mijn nu weer gezonde huid te danken heb, Het heet Acne, zo kom je er van af en de schrijver is dokter Egbert Klaassen. Hij heeft ook meegewerkt aan de laatste VPRO-TV uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz. Hij vertelde daar dat voeding echt helemaal niets uitmaakt voor je huid en dat vet eten acne niet verergert

 4. hoe je moet scrubben is heel makkelijk doe de scrub creme op je hand palm smeer het daarna op je gezicht.
  pak daarna een staal borstel en wrijf het heel goed in tot je huid er af is.
  was daarna je gezicht goed met koud water en als laatst een schuurmachine over je gezicht heen en je bent puist vrij