Blauw licht negatief effect op gewicht

0
24
gewicht blauw licht

We hebben het niet direct door, maar op onze slaapkamer hebben we vaak blauw licht. Het opladen van een telefoon, laptop of tablet kan blauw licht uitstralen. Uit onderzoek blijkt dat dit blauwe licht niet goed voor ons gewicht is.

Gewicht

Het is het beste om in het volledige donker te slapen. Voedsel wordt door ons lichaam dan het beste omgezet in energie. Naast het licht van onze elektronische apparaten kunnen ook lichten in de omgeving zoals straatlantaarns negatieve effecten hebben. Doordat voedsel dan niet volledig omgezet wordt, kan dit negatieve effecten hebben op onze stofwisseling en ons gewicht. Dit komt doordat de aanmaak van melatonine verstoord wordt. Licht tijdens onze nachtrust kan daardoor zorgen voor een gewichtstoename.

De ziekte diabetes hangt vaak samen met overgewicht. De resultaten van dit onderzoek naar slaappatronen kunnen zeer relevant voor mensen met diabetes zijn. Mogelijk kunnen veranderingen in slaapgewoontes helpen bij het bestrijden van diabetes en overgewicht.

Naast het negatieve effect op je gewicht door het blauwe licht, kan het licht van je tablet of laptop ook een hongergevoel oproepen. Na een kwartier op je laptop te hebben gewerkt, kan er al een hongergevoel opkomen. Het is daarom belangrijk om geruime tijd voor het slapengaan geen apparaten meer te gebruiken en deze buiten de slaapkamer op te laden.