Brood en dieet

0
1372
brood

Brood is voor ons een normale maaltijd. Veel mensen eten tweemaal daags enkele boterhammen. Vergeleken met andere landen eten Nederlanders relatief veel brood. Volgens veel diëten zouden we brood meer moeten laten staan en op zoek moeten naar vervangers.

Brood

Brood bevat relatief veel koolhydraten en deze hebben we vaak niet nodig. Zeker niet als je van plan bent om wat af te vallen. Ook is brood eten vrij eenzijdig. Tweemaal per dag brood eten biedt weinig variatie in ons eetpatroon. Ook hebben veel mensen baat bij het vermijden van brood. Door de gluten in brood krijgen mensen met gevoelige darmen last van krampen of een opgeblazen gevoel. Zij halen vaak voordeel uit het mijden van brood. Maar wat zijn nu goede vervangers van brood?

Broodvervangers

Brood bevat vele gezonde voedingsstoffen zoals ijzer, vezels en vitamine B Het is daarom belangrijk om als vervanging producten te kiezen die dit ook bevatten. Het ontbijt kan daardoor goed vervangen worden door yoghurt, noten, vers fruit en zelfgemaakte muesli. Voor de lunch wordt vaak een salade aangeraden. Deze zijn rijk aan vezels en vitamines. Het is wel belangrijk om hierbij een variatie aan groente te kiezen en er eiwitrijke producten zoals ei, vlees of kaas bij te eten. Hiermee voorkom je dat je na een uur alweer honger hebt.

Brood is zeker niet verkeerd om te eten, maar het minderen van brood kan wel gezond zijn. Het biedt meer variatie en is daarom vooral ook erg lekker.