Afvallen met Eco Atkins Dieet

6
1339

Er is een nieuwe variant op het bekende Atkins dieet namelijk Eco Atkins. Je raadt het al, Eco Atkins is de vegetarische variant.

Het originele Atkins dieet is door Professor Jenkins van de universiteit van Toronto aangepast zodanig dat het nog wel alle voordelen van het origineel bezit maar zonder de nadelen van het eten van vlees. Afvallen wordt op deze manier gezonder. Verder zijn in de Eco variant ook melk en kaas vervangen.

De basis van Atkins, het eten van eiwitten en vetten en geen koolhydraten moet dus omgezet worden naar vegetarische alternatieven. De eiwitten worden gehaald uit eiwitrijke planten zoals Soja, noten en granen. De vetten uit macademia noten, avocado’s, amandelen en olijfolie. Verder is het dieet aangevuld met voeding die veel oplosbare vezels bevatten zoals havermout, gerst en fruit. Deze vezels hebben een gunstig effect op de stoelgang en helpen tegen diarree. Oplosbare vezels hebben ook een gunstige invloed op het cholesterol- en glucosegehalte van het bloed.

Het Eco Atkins dieet zou goed zijn voor een gewichtverlies van ongeveer 2 kilo per maand. Daarnaast is een probleem van het originele Atkins dieet afwezig, het cholesterolprobleem. Met Eco Atkins is een veel lager niveau van LDL cholesterol te verwachten, met een lager risico op suikerziekte tot gevolg.

6 REACTIES

 1. Wat een onzin!

  Wie zich verdiept in Atkins (of welk low carb dieet dan ook) weet dat een low carb dieet de beste manier is om een goed cholesterol gehalte te krijgen en om (beginnende) diabetes te bestrijden.

  Atkins heeft eigenlijk maar één probleem: het is een gevaar voor de omzet van de voedings- en geneesmiddelenindustrie, die dan ook krampachtig blijven proberen om Atkins zwart te maken.
  Want stel je voor dat iedereen zou weten hoe het werkelijk in elkaar zit!!!

 2. Te hoge cholesterol waarden zitten in mijn familie. Iedereen slikt medicijnen etc en eet mager met veel kh. Ik eet sinds een jaar of 4 kh-beperkt(atkins dus) en mijn cholesterol waarden zijn prima. Ik loop niet met een knorrende maag en ben topfit. En 2 kilo afvallen per maand is voor een atkins dieet eigenlijk best weinig. Het dieet is natuurlijk prima voor mensen die vegetarisch willen of moeten eten.

 3. Ik heb eerder een te laag cholestrol als ik hieraan begin, dit is een gezond dieet voor wie het wil, maar met het gewone Atkins dieet heb ik juist een perfecte cholestrolwaarde gekregen.
  Niks mis met een vegetarische variant, maar ga niet beweren dat de niet vegetarische variant nou niet goed zou zijn voor je cholestrol.
  Misschine kun je de vleeseters beter biologisch vlees aanbevelen ;P