Eet je huid mooi met vitamines!

0
2297
Huid vitamine

Net als de rest van je lichaam heeft ook je huid een goede verzorging nodig. Er zijn diverse cremes waarmee je je huid kan verzorgen. Maar om je huid echt te verbeteren heb je voldoende vitamines nodig. Ze leveren een grote bijdrage aan een gezonde huid, zo stellen vitamines bijvoorbeeld rimpelvorming uit.

Huid

Onze huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, de cellen voorkomen dat er stoffen kunnen doordringen. Gezichtcrèmes kunnen goed helpen bij de verzorging van de huid, maar je huid verbeteren moet van binnenuit komen. Daarom is het belangrijk wat voor vitamines je binnenkrijgt.

Vitamines

De belangrijkste vitamines die een positieve invloed op je huid hebben zijn A,C en E, zij werken als antioxidant voor je huid. Voor vitamine A zijn belangrijke bronnen: vis, melkproducten, boter en vis. Vitamine C zit met name in citrusvruchten en groente. En noten, zaden, bessen, avocado bevatten veel vitamine E. Deze vitamine is met name belangrijk voor de huid van rokers.

Daarnaast is vitamine B, met name B2, B3, B5, B6 en B8, belangrijk voor een gezonde huid, zeker wanneer je veel last van stress hebt. Vitamine B komt met name voor in producten als brood en bonen.

Naast het zorgen van de juiste vitamines binnen krijgen is het van belang om voldoende water te drinken per dag, minimaal 1,5 liter water. Ook stoppen met roken draagt bij aan een mooiere huid.