Eettips uit Azië

0
1443

Iedere dag Hollandse pot is er allang niet meer bij. We leven in een multiculturele samenleving en dat is terug te zien in de supermarkten en restaurants. Aziatisch eten kan zelfs erg goed zijn voor de lijn. Misschien kan jij ”˜the best of both worlds’, Nederlands- en Aziatisch, eten in de praktijk toepassen!

Slank op zijn oosters
Het wordt
regelmatig aan Aziatische mensen gevraagd: “Hoe blijven jullie zo slank?”. Eetgewoontes
hebben invloed op de gezondheid. Zo ook de keukens van diverse culturen. Wist je
dat ze in veel landen van Azië vaak machtig en warm ontbijten? Wat dacht je van
noodle soepen, rijstmaaltijden en stoomgerechten?

Het is
algemeen bekend dat Azië een minder welvarend continent is dan Europa.
Inmiddels is het wel in opkomst, met name landen als China en Japan. In minder
welvarende landen waar de technologie wat achterloopt, komt het nog vaak voor
dat men fysiek zwaar werk doet zodat er brood op de plank komt. Men heeft een
ongeschreven verklaring voor hun machtige ontbijt. “Om goed te kunnen
functioneren tijdens het werken is een goede bodem belangrijk”.

Oosterse eettips!
Healthylives heeft
een aantal Aziaten ondervraagd en wat tips voor jou opgesomd!

Eet met
stokjes!
In Europa eten wij met mes, vork en/of lepel. Kun je je
voorstellen dat als je met stokjes eet, de inname van voeding veel minder is?
Je spijsvertering heeft daardoor meer tijd om kleinere porties voeding te
verwerken. Dit heeft als gevolg dat je
hersenen op een gegeven moment een signaal krijgen dat je buik vol is. En dat
niet eens met vele hapjes. Met de lepel kunnen wij namelijk in één keer een
grote hoeveelheid eten verorberen waarbij het signaal van ’voldaan zijn’ hetzelfde
werkt. Het verschil is dat je alleen meer voeding inneemt.

Eet uit
een kleine kom
Wij eten in Europa met grote borden waar je veel eten op
kunt scheppen. Misschien schep je één, twee of meer op. In Azië eten ze vaak
met kleine kommetjes en scheppen ze ook meerdere keren op. Het verschil zit hem
weer in de hoeveelheid van eten in verhouding tot wat wij op onze bord
scheppen.

Soep
met veel bouillon
In Azië kan de noodle soep ook als een hele maaltijd
worden gezien. De machtige noodles zijn vaak gebaseerd op rijstmeel of tarwe.
Bij één of twee grote kommen is men vaak voldaan. Dit komt door de hoeveelheid
bouillon wat een vol gevoel geeft, en omdat noodles ook in je buik ‘uitzetten’.
Tevens geloven sommige Aziaten dat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd
omdat je door hete soep transpireert en door middel van gebruikte ingrediënten
en kruiden slank blijft.

Zin in om
een anders te eten? Één verschil kan een
groot verschil op jouw lichaam/gezondheid maken. Houd Healthylives in de gaten voor welke
ingrediënten aan jouw slankheid bijdragen.

Lees ook:

Afvallen: 8 belangrijkste dieeten

40x kauwen = gewichtsverlies

Gevaren van vasten