Snoep verstanding, eet een Granny Smith!

0
1654
appel

“Snoep verstandig, eet een appel” is een bekende slogan die mensen ervan bewust moeten maken dat snoepen ongezond is en men beter een appel of ander fruit kan eten. Uit recent onderzoek blijkt dat je niet zomaar elke appel kan eten, maar dat de verschillende soorten appels verschillende effecten op ons lichaam kunnen hebben.

Granny Smith

Zo blijkt dat een Granny Smith overgewicht kan helpen voorkomen. Deze appel blijkt stoffen te hebben die voor langere tijd een verzadigd gevoel geven. Ook blijkt dat de onverteerbare stoffen met polyfenolen en vezels niet door het maagzuur in de maag worden afgebroken. Deze stoffen hebben een positief effect op de darmbacteriën, verhogen onze algehele weerstand en voorkomen overgewicht.

In het onderzoek werd ook het effect van bijvoorbeeld de Gala, Braeburn en Golden Delicious onderzocht. De Granny Smith had verreweg het beste effect op de werking van de darmen. Een mogelijk onbalans tussen slechte en goede bacteriën in de darmen werd door deze appelsoort ook hersteld. De resultaten van dit onderzoeken kunnen leiden tot nieuwe gezondheids- en voedingsadviezen.