Vijf tips tegen een kater die echt werken

0
821
Slaap, nachtrust

Een kater. Vaak heb je het pas door wanneer het te laat is en is een kater de volgende ochtend onvermijdbaar. Of toch niet?

We hebben hieronder vijf van de beste adviezen voor jou opgesomd. Deze tips zijn zowel in de praktijk als in het laboratorium bewezen.

Tip 1: Stop met drinken voor het slapen gaan

Des te meer alcohol je nuttigt, des te kleiner het deel van de nachtrust uit remslaap bestaat. Stop daarom dus een tot twee uur voor het slapen gaan met drinken en bouw langzaam af. Je lichaam herstelt zich het meest tijdens de remslaap dus het missen van deze slaap heeft ernstige gevolgen.

Tip 2: Het eten van eieren

Een tip uit grootmoeders tijd maar zeker nuttig. Het eten van eieren heeft een gunstig effect op het alcoholpercentage in het lichaam. In eieren zit namelijk de stof cysteïne. Deze stof breekt ethanal af en laat het nu net ethanal zijn dat voor de nare symptomen van een kater, een misselijk gevoel en overgeven veroorzaakt.

Tip 3: Zorg voor een volle maag

Wanneer je een volle maag hebt, neemt het lichaam alcohol minder snel op. Hierdoor zal het lichaam meer alcohol afscheiden door middel van urine en zul je minder snel drinken raken. Met name voedsel dat zwaar op de maag ligt, zoals vlees en aardappelen, doen het goed.

Tip 4: Drink niet van alles door elkaar

Een cocktail is leuk in een cocktail glas maar het is minder fijn om een cocktail van alcoholische versnaperingen in je maag aan te leggen. Verschillende drankjes nuttigen maken je niet meer of minder dronken maar de effecten van een kater worden er wel sterker van.

Tip 5: Wissel alcohol af met water

Een ander nadelig effect van alcohol is dat je sneller uitdroogt. Door veel alcohol te drinken, moet je namelijk vaker naar het toilet. Dit heeft te maken met de remmende werking van alcohol op het aanmaken van de hormonen die de drang om te plassen reguleren. Drink daarom voor ieder glaasje alcohol een glaasje water.