Meer bewegen maakt je slimmer

0
1601
bewegen

Bewegen brengt vele voordelen voor je gezondheid. Maar wist jij dat je slimmer wordt van bewegen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die minstens drie à vier keer per week een half uur beweging hadden betere studieresultaten leverden dan een groep die niet aan beweging deed.

Bewegen

In het begin kost bewegen je voornamelijk energie. Maar door vol te houden zal je uiteindelijk meer uithoudingsvermogen en conditie krijgen en zal je juist meer energie van sporten krijgen. Deze energie helpt ook om helder te kunnen denken en tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. Ook verbetert je algehele stemming en voel je je zelfverzekerder. Ook dit helpt bij het leren van nieuwe dingen.

Je hersenen blijken beter te functioneren in de eerste uren na het sporten. Dit korte termijn effect kan je helpen om een belangrijk verslag of rapport toch nog op tijd af te krijgen. Ook krijg je een beter geheugen door te bewegen. Mensen die regelmatig of tijdens hun werk even sporten, werken productiever en leveren betere prestaties. Dit kan al bereikt worden door een stevige wandeling tijdens de middagpauze.

Zorg daarom niet alleen voor je lichaam en gezondheid voor voldoende beweging, maar zorg ook voor meer productiviteit en nieuwe inzichten en ideeën. Zorg daarom voor voldoende beweging!