Last van opvliegers? Neem soja!

0
992
opvliegers

Zit jij in de overgang? En heb je last van opvliegers? Misschien kan soja je helpen! Uit onderzoek blijkt dat door elke dag twee porties soja te eten, de ernst en het aantal opvliegers vermindert.

Opvliegers

De aanleiding voor het onderzoek is te vinden in Japan. Hier eten ze veel soja. Ook hebben Japanse vrouwen in de overgang vaak veel minder last van opvliegers. De aanname is daarom dat dit veroorzaakt wordt door het dagelijks eten van soja.

Soja bevat zogenaamde isoflavonen. Deze stof lijkt op oestrogeen. Oestrogeen is het vrouwelijke geslachtshormoon. Door elke dag isoflavonen te nemen, kan je het aantal opvliegers met ongeveer 20% verminderen. Ook wordt de ernst van een opvlieger met ruim een kwart minder.

Voedingssupllementen die een hoog gehalte aan gensteïne bevatten waren effecten dan suplementen die een laag gehalte aan gensteïne bevatten. Deze stof is de meest voorkomende isoflavoon en zit veel in sojabonen. Het is daarom aan te raden om dagelijks twee porties soja te eten om zo opvliegers te verminderen