Geen categorie

Maak kennis met superfood Spirulina

Groene smoothie Spirulina

We hebben al meerdere malen geschreven over superfoods: voedingsmiddelen die boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten. Door deze vitaminebommen te nuttigen zorg je ervoor dat jouw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft om goed te functioneren. De zoektocht naar superfoods is nog altijd in volle gang. Er worden telkens nieuwe voedingsmiddelen gevonden met gunstige eigenschappen. Een…

Lees verder

Nachtmerries door uitputting en depressie

Slecht slapen

Uit een recent onderzoek blijkt dat nachtmerries en onze psychische gezondheid samenhangen. In het onderzoek zijn 14.000 volwassenen van 25 tot 74 jaar oud ondervraagd. Volgens de onderzoeker is er een duidelijk verband tussen onze mentale gezondheid en het hebben van nachtmerries.

Lees verder

Vitamines tegen gehoorverlies

gehoorverlies

Door veel lawaai kan gehoorverlies optreden. Uit recent onderzoek blijkt dat dit gehoorverlies voorkomen kan worden door vitaminesupplementen. In het onderzoek werd gekeken of de stof nicotinamide riboside de zenuwen in ons slakkenhuis kan beschermen. Deze stof is een chemische voorloper van de vitamine B3.

Lees verder

Meer last van reuma in de winter

Reuma omvat verschillende aandoeningen aan ons bewegingsapparaat. Door ontstekingen of beschadigingen ontstaan klachten aan spieren en gewrichten. In de winter kunnen de klachten verergeren. De vochtigheid en kou kunnen ervoor zorgen dat gewrichten en spieren stijf en pijnlijk zijn.

Lees verder

Last van droge benen?

rusteloze benen

Heb jij soms ook enorm last van droge benen? Hogere temperaturen en de zon kunnen je benen droger maken, maar ook kou en wind kunnen van invloed zijn op je huid. Het is daarom altijd belangrijk om goed voor je benen te zorgen.

Lees verder
Pagina