Leef bewust!

0
1242
bewust leven

Stop met wat je aan het doen bent! Denk even niet na, maar ervaar wat je doet. Door bewuster in het nu te leven, kan je problemen verminderen en het leven leuker maken.

Ontspannen

Je ligt even heerlijk in de tuin. Je hoort de vogeltjes fluiten, in de verte spelen kinderen en je ruikt de heerlijke geur van de bloemen. Het zonnetje schijnt en je voelt de warmte. Je voelt je volledig ontspannen en denkt even helemaal nergens aan. Je bent even één in het moment, één met de omgeving. Je ervaart alleen het zijn en voelt je gelukkig. Je leeft even bewust.

Denken

Bewust leven, veel mensen doen dit niet. In ons hoofd zijn we druk, we denken de hele dag en leven daardoor vooral in ons hoofd. Je praat voortdurend met jezelf, denkt na en praat met anderen. Onze wereld is ingesteld op denken. Denken over wat je nog moet gaan doen, wat je niet moet vergeten en overdenken wat je afgelopen weekend meegemaakt hebt. “Ik denk, dus ik ben” (Cogito Ergo Sum). De filosoof Descartes gelooft dat je moet denken om te kunnen bestaan.

Bewust leven

Je hebt het nu nodig om te kunnen bestaan. Nadenken over het verleden en de toekomst plannen is ook zeker goed, maar er is een goede balans nodig tussen zijn en denken. Ervaar het leven door het nu bewust te ervaren en gebruiken. Zet je gedachten daarom soms even stil en geef je aandacht aan het nu. Dit zal in het begin lastig zijn. Door te oefenen zal dit steeds beter gaan en ga je het steeds leuker vinden. Het is een prachtig gereedschap om even te ontspannen en je gelukkig te voelen.

Pak het moment en laat je meenemen. Dit kan op verschillende momenten. Focus je even volledig op het verhaal van een goede vriendin, geniet van de natuur tijdens een boswandeling, ervaar de intense smaak van je maaltijd of geef je hond even de volledige aandacht. Beleef het moment bewust en wees even heerlijk ontspannen en gelukkig.