Levensles nr. 1: Leef je echt?

0
1161
Ochtendhumeur

Tijdens het leven vraag je je wel eens af of je de enige bent die het niet begrijpt. Als je dit ondervindt, ga dan eens zitten en denk er over na. Besteed niet je hele leven aan werken voor wat je niet wilt, maar ga werken voor wat je wel wilt. Soms moet je dan risico’s nemen. Als je er voor wilt gaan, werk dan ook ergens naar toe wat er echt toe doet.

Levensdoel

Wat vaak zorgen baart is dat mensen geen doel hebben in hun leven. Zij hebben niets om naar toe te werken. Als je zegt dat je leven geen richting heeft, zeg je als het ware dat er niets in je leven is waar je enthousiast over bent. Je moet uitzoeken wat je enthousiast maakt. Daarna moet je een plan maken om dit te bereiken. Zorg er wel voor dat dit plan een einddatum heeft. Zorg dat je er vervolgens helemaal voor gaat. Wees ermee begaan, doe wat nodig is en je zal krijgen wat je wilt. Zoek iets waar je helemaal voor wilt gaan. Wees, doe en heb. Het is leuk om ergens in het leven enthousiast over te zijn.

Echt leven

Leef jij echt of besta je slechts? Bestaan is onvrijwillig, instinctueel en zelfbehoudend met als enige doel om van de ene naar de andere dag zien te komen. Je let dan niet op de kwaliteit van je leven. Echt leven is het uitoefenen van vaardigheden, gewoontes en mogelijkheden die je verworven hebt.

Lees ook:
Gelukkig worden: positieve psychologie
– Je ware ‘ik’ bepalen
– 7 gewoontes van ongelukkige mensen