Doorstaat jouw relatie overspel?

0
1297
partner verlaten

Als je bedrogen bent door je partner komen er allerlei emoties naar boven; boosheid, verdriet maar bovenal is je vertrouwen geschaad. Veel relaties waar sprake is van overspel lopen daarom stuk. Toch is het mogelijk om je relatie te redden.

Het is belangrijk dat je partner het overspel opbiecht, dit toont aan dat je partner eerlijk naar je is. Vraag niet teveel naar de details, dit zal de situatie eerder pijnlijker maken en een verzoening in de weg staan. Als je de relatie nog een kans wilt geven is het belangrijk dat je er ook echt voor open staat.

Emoties en gevoelens

In het hele proces spelen de emoties en gevoelens van beide partners een belangrijke rol. Zo is er het schuldgevoel, de woede en de angst om elkaar te verliezen. Sluit deze gevoelens niet op maar deel het met elkaar. Zorg ervoor dat je elkaar hier de ruimte voor geeft en onderbreek elkaar niet. Door de emoties te delen met elkaar werk je samen aan een nieuwe intimiteit in de relatie.

Communicatie

Naast het delen van je emoties en gevoelens is het belangrijk dat je tijd voor elkaar maakt. Ga samen wat leuks doen, dit zorgt voor positieve gevoelens over elkaar. Neem ook de tijd om de relatie te bespreken; wat zijn je verlangens, wat moet er veranderen. Zorg dat alles te allen tijde bespreekbaar is, communicatie is de sleutel in een relatie.

Vind je het lastig om dit samen te doen? Een relatietherapie kan uitkomst bieden. Een therapeut is een onafhankelijke persoon en zal geen partij kiezen. De insteek van relatietherapie is om goed met elkaar te communiceren. In therapie gaan is niet iets om je voor te schamen, het laat zien dat je beiden alles ervoor dit wat nodig is om de relatie te redden.