Vijf meest gemaakte fouten die je relatie bedreigen

0
1257
relatie aandacht

Hoe zie je verborgen afleidingen in je relatie? En hoe kom je er achter welke fouten je ongemerkt maakt? Hieronder staan de vijf meest voorkomende fouten die bedreigend voor je relatie kunnen zijn.

Aan het beeldscherm gekluisterd

Even snel je e-mail checken. We zeggen het allemaal en vervolgens zitten we twee uur aan het beeldscherm gekluisterd. Ongemerkt breng je dan een groot deel van je tijd achter de computer door. Tijd die je ook aan je partner had kunnen besteden.

Te volle agenda

Word geen slachtoffer van je eigen enthousiasme. Vaak neem je snel te veel hooi op je vork. Hierdoor blijft er geen tijd meer over voor de dingen waar je ook echt aandacht aan moet besteden. Om een relatie met een ander persoon aan te gaan, zal je aan hem of haar tijd en aandacht moeten besteden. Het is belangrijk om dit ook later in de relatie te blijven doen.

Grenzeloos

In deze moderne wereld zijn er geen grenzen meer. Door de mobiele telefoon zijn we altijd en overal bereikbaar. Toch moet dit niet de overhand krijgen en ons leven gaan controleren. Doe daarom je telefoon ook eens uit als je met je partner bent. Zorg dat je op die momenten zo min mogelijk afleiding hebt.

Te druk

Te druk heb je het als je te veel dingen tegelijkertijd moet doen. Zorg dat je het overdag niet te druk hebt en dat je ’s avonds nog genoeg energie hebt om tijd en aandacht aan je partner te besteden.

Uit elkaar groeien

Uit elkaar groeien is een passieve actie. Vaak heb je het niet door en sta je het ongemerkt toe. Soms denk je dat je er later wel wat aan kan gaan doen. Het is belangrijk om zelf de controle te houden en het leven niet de controle over jou te laten hebben.

Zorg dat je het samen ook gezellig hebt. Doe samen leuke dingen als je bij elkaar bent en maak plezier, dat houd je relatie spannend.