Stress delen doet onstressen

0
1240
duidelijkheid relatie

Uit recent onderzoek is gebleken dat het niet goed is om stress voor je te houden. Door je stress te delen met iemand die een gelijkwaardige emotionele reactie geeft, kan je het stressniveau meer verminderen dan door het met iemand te delen die niet op dezelfde manier de stress ervaart.

Onderzoek

In het onderzoek werd de emotionele toestand en de hoogte van het stresshormoon cortisol gemeten. Ook werd gekeken hoe groot de ervaring van angst was. De deelnemers krijgen bij het begin van het onderzoek te horen dat zij de taak hadden gekregen om een speech voor te bereiden. Deze speech zou op video worden opgenomen. De deelnemers aan het onderzoek werden in duo’s verdeeld en aangemoedigd om over hun gevoel over de situatie te praten. Zij moesten met elkaar delen wat zij vonden van het geven van de speech en wat zij hierbij voelden.

De onderzoekers ontdekten dat als het duo een in een gelijkwaardige emotionele staat verkeerde, zij hun stressniveau onder controle konden krijgen. Deze uitkomst kan mensen helpen die stress op hun werk ervaren. Praat met collega’s die dezelfde angsten ervaren en verminder hierdoor je stress.

Lees ook:
Rust in je hoofd: tips
Vechten of vluchten: hoe reageer jij op stress?
Angst en stress