Trillend ooglid; hoe kom je er af?

4
1594
staar

Iedereen kan er last van krijgen en het is ontzettend irritant: een trillend ooglid. Maar hoe ontstaat een trillend ooglid en hoe kom je hier zo snel mogelijk weer vanaf?

Trillend ooglid

Een trillend ooglid werd in het verleden gezien als een aandoening. Het is echter iets dat komt en gaat en waar iedereen op elk moment last van kan krijgen. Een trillend ooglid wordt veroorzaakt door het aanspannen en ontspannen van het ooglid. Als dit heel snel gebeurt, gaat het ooglid trillen en geeft dit een vervelend gevoel. Dit duurt vaak slechts enkele minuten en gaat vanzelf weer over. Bij sommige mensen is dit echter niet het geval en blijft het een paar dagen aanhouden. De oorzaak hiervan kan vermoeidheid zijn, maar bijvoorbeeld ook stress of het inspannend werken met de ogen.

Stress

Omdat een trillend ooglid vaak veroorzaakt wordt door stress of vermoeidheid, is het belangrijk om op je rust te letten en voldoende te slapen. Maak je minder druk en ga na waar de stress vandaan komt. Probeer dit te verminderen en wees de stress de baas. Als je veel moet lezen of achter de computer werkt, kan dit ook een trillend ooglid veroorzaken. Probeer daarom om het uur een korte pauze in te lasten als je veel met je ogen werkt. Ook je ogen hebben namelijk rust nodig. Vaak zijn deze tips voldoende om je ooglid niet meer te laten trillen. Als je ooglid echt niet stopt met trillend, kan je een afspraak maken bij je huisarts.

4 REACTIES

  1. trillend ooglied heb ik ook een tijdje gehad, ik vroeg me ook af waar het vandaan kwam. Kon geen directe aanleiding vinden, nu heb ik een idee hoe het gekomen zal zijn. Stress, vermoeidheid, weinig slaap krijgen, en dat laatste was mijn geval. Ik kom moeilijk in slaap, dan raak je vermoeid. Het was gelukkig na een tijdje over, ik heb er geen last meer van.

  2. Een trillend ooglid kan ook optreden bij een magnesiumtekort!
    Ik had er een tijdje last van en bovendien stond ik vaak op met een stramme kuitspier. Na enkele weken magnesium in te nemen, waren mijn klachten verdwenen.
    Als je dit vaak hebt, eventueel in combinatie spierkrampen of spierpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, … kan dit wel eens het probleem zijn.

  3. een echt paarde middel als niets blijkt te helpen. je ooglid trilt en je word er helemaal hor en dol van. geef met de top van je middelvinger tussen je slaap en het einde van je wenkbrauw een enkele ferme tik tegen je hoofd. dit werkt echter maar een keer, niet meer wrijven over die plek anders komt het terug. het is heel raar, maar bijna alle middeltjes tegen deze kwaal werken maar een keer. nog een paar van deze, houd een ijsklontje tegen deze plek. ga niet lezen of tv kijken, neem een kop sterke koffie en ga een stuk wandelen, probeer er even niet aan te denken. stress en spanning zijn waarschijnlijk de voornaamste oorzaak. voor wie niet slapen kan, neem een glas zwarte bessensap zet het even in de magnetron en drink het warm op, van af morgen gaat alles een stuk beter.