Vergroot je uithoudingsvermogen

0
2001
uithoudingsvermogen

Als mensen aan het verbeteren van hun uithoudingsvermogen denken, focussen zij zich vaak op cardioactiviteiten zoals fietsen en hardlopen. Maar dat is slechts een klein deel, je zal ook aan je kracht moeten werken. Hier vind je zeven manieren waarmee je je uithoudingsvermogen kan vergroten.

Combineer krachttraining met cardiotraining

Hoe meer spieren je hebt die je kan laten werken, hoe meer je hart en vaten uitgedaagd kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je naast cardiotraining ook op bepaalde dagen aan krachttraining doet. Probeer een combinatie van beide te maken.

Verklein de rustperiodes

Meestal geven mannen zichzelf tussen de dertig en negentig seconden rust tijdens het trainen. Als je meer uithoudingsvermogen wil krijgen, moet je hierop inleveren. Je lichaam moet het zwaar krijgen. Neem enkel een pauze als je het echt fysiek niet meer aan kan.

Doe aan snel en intensief gewichtheffen

Als je met gewichten op een hoge snelheid traint, vergroot dit je kracht maar ook je uithoudingsvermogen. Het is één van de beste manieren om je stofwisseling te stimuleren.

Doe samengestelde oefeningen

Oefeningen waarbij je meer dan één bepaald deel van je lichaam traint, zijn beter dan meer specifieke trainingen. Oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen aanspreekt, zorgen voor een beter uithoudingsvermogen.

Routine is de vijand

Om je uithoudingsvermogen te vergroten is afwisseling essentieel. Na een paar weken raakt je lichaam gewend aan een workout. Het is daarom belangrijk om je training afwisselend te houden, probeer eens wat anders. Dit is ook motiverender en uitdagender.

Kies voor gemengde oefeningen

Neem twee verschillende bewegingen en combineer deze. Hierdoor laat je meer spieren in één beweging werken. Dit stimuleert je hartspieren en daardoor je uithoudingsvermogen.

Voeg energieke bewegingen aan je workout toe

Bewegingen die veel energie vragen, dagen je kracht en uithoudingsvermogen tegelijkertijd uit. Als je energieker wordt, ga je meestal ook sneller bewegen.