Je partner veranderen? Niet doen!

0
1350
partner veranderen

In een relatie komen vaak irritaties voor. Zo ruimt hij zijn rommel nooit op en staat zij altijd uren voor de spiegel voordat jullie weg kunnen. Vaak denk je de ander te kunnen veranderen. Vergeet dat maar. Dat gaat niet lukken.

Verschillend

Onthoud dat jullie verschillend zijn. Jullie hebben elke een andere opvoeding gehad, een ander achtergrond en verschillende waarden en normen meegekregen. Ook al lijken jullie in sommige dingen op elkaar, over andere zal je het misschien nooit eens worden. Praat hier ook over en maak over bepaalde dingen afspraken. Hij kan natuurlijk best een beetje helpen om het huis netjes te houden. Probeer het niet af te dwingen, maar leg de ander rustig uit waarom je iets graag wilt. Als de ander zegt er wat mee te gaan doen, vertrouw hier dan op en ga er niet te veel op letten.

Acceptatie

Probeer bepaalde dingen ook te accepteren als deze niet lukken. Sommige dingen horen nu eenmaal bij iemand en kan je niet veranderen. Onthoud dat je partner ook jouw vervelende eigenschappen moet accepteren.

Irritaties

Als je problemen in je relatie hebt ontstaan deze vaak door jezelf. Begin bij jezelf voordat je de ander wil gaan veranderen. Bedenk voor jezelf of jouw manier wel beter is. Of zijn er misschien ook voordelen aan zijn manieren? Het is belangrijk hoe jij met de irritaties omgaat. Je kent zelf de betekenis aan een gebeurtenis toe. Een gebeurtenis heeft zelf geen betekenis. Kijk daarom eerst naar jezelf voordat je de ander wil gaan veranderen.

Lees ook:

We hebben elkaar nodig

Gelukkig in je relatie