70-Plussers moeten op voeding letten

1
873
vergrijzing

Het RIVM  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder 700 zelfstandig wonende ouderen. Het RIVM  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft recentelijk een onderzoek gedaan onder 700 zelfstandig wonende ouderen.

Het instituut kwam tot de conclusie dat 70-plussers meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout eten en minder vis, fruit en volkoren producten eten dan is aanbevolen. Daarnaast slikt slechts een kwart van deze groep extra vitamine D, een advies van RIVM.

Naast deze resultaten blijkt dat de groep 70 plus veel vaker thuis eet dan de groep tussen 50 en 70 jaar. Ze eten ook minder graanproducten, vlees en sauzen. Gekeken naar het gebruik van alcohol ligt de consumptie een stuk lager. Fruit, suiker en zoetwaren worden door de 70 plus groep weer meer gegeten.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden in 15 gemeenten in Nederland. Ruim 700 ouderen zijn thuis geïnterviewd over hun eetpatroon. Aangezien er slecht een kleine groep van ouderen met beperkingen deelnamen, gelden de uitkomsten niet voor alle Nederlanders in deze leeftijdscategorie.

1 REACTIE