Boekrecencie: Eet gewoon gezond!
Voeding en gezondheid, gezondheid en voeding. Het maakt niet uit in welke volgorde je het noemt, het is zo met elkaar verweven dat gelukkig...
bereiding van vis om baceterieen te doden
Vis is erg vatbaar voor ziekmakende bacterieen, virussen en parasietten. Het is daarom van groot belang om vis op een goede manier te bereiden....
Lekker langzame koolhydraten
Je hebt langzame en snelle koolhydraten. De ene koolhydraat zet de koolhydraten (suikers) heel snel om in bloedglucose (bloedsuiker) en bij de andere koolhydraat...
Omgaan met coeliakie
Iemand met coeliakie heeft een intolerantie voor gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Daarnaast zorgt haver...
Lunchen op je werk: brood zelf maken of halen?
De lunch is vaak een van de leukere momenten op je werkdag. Je komt even tot rust. Veel werknemers gaan buiten een rondje lopen....
Eet je vrolijk!
Voedsel en drinken waar je vrolijk van wordt. Onderzoek naar het verband tussen wat we eten en hoe we ons voelen worden veel uitgevoerd....
Veilig barbecueën
Jaarlijks raken ongeveer 170 mensen gewond tijdens het barbecueën. Dat blijkt uit een onderzoek van Consument en Veiligheid. De meeste mensen belanden op de...
Voedingsintolerantie of voedselallergie?
Krijg jij buikpijn na het drinken van melk? Of juist jeuk als je aardbeien hebt gegeten? Verschillende mensen hebben last van een voedselallergie of...
Het verband tussen voeding en acne
Acne is een probleem waar vrijwel iedereen op jonge leeftijd wel mee te maken krijgt. Negen op de tien jongens en acht op de...
Te veel cafeïne ongezond
Vijf espresso’s of meer op een dag kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Op Europees niveau zijn deze week de risico’s van cafeïne uit...